Odluka o komunalnoj naknadi

Hrvatski sabor na sjednici održanoj 13. srpnja 2018. godine donio je Zakon o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine br. 68/18), koji je stupio na snagu 04. kolovoza 2018. godine. prema članku 95. Zakona predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi Odluku o komunalnoj naknadi, a prema članku 130. stavka 1. Zakona jedinice lokalne samouprave dužne su donijeti novu Odluku o komunalnoj naknadi u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu novog Zakona tj. do 04. veljače 2019. godine.

 

Jedinstveni upravni odjel Općine Fužine izradio je nacrt prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi i nacrt prijedloga Odluke o određivanju vrijednosti obračunske jedinice – boda za obračun komunalne naknade.

Nacrtom  prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi nije se ništa bitnije mijenjalo već je Odluka  usklađena  s odredbama novog Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Nacrtom prijedloga Odluke o određivanju vrijednosti obračunske jedinice – boda za obračun komunalne naknade sukladno novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu vrijednost boda iskazana je u iznosu od 5,40 kn po četvornome metru  (m2), odnosno u odnosu na mjesečnu razinu i dalje ostaje 0,45 kn po m2 , a iznosi 5,40 kn po m2 godišnje (0,45 x 12 = 5,40). Utvrđivanjem vrijednosti boda u iznosu od 5,40 kn (0,45 x 12) ne povećava se vrijednost boda utvrđena sada važećom Odlukom o vrijednosti boda na mjesečnoj razini, već se vrši usklađenje s odredbama novog Zakona.

 

Temeljem odredbi Zakona o pravu na pristup informacijama ( Narodne novine br. 25/13 i 85/15) u cilju upoznavanja zainteresirane javnosti s područja Općine Fužine s Nacrtom prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi i Nacrtom prijedloga Odluke o određivanju vrijednosti obračunske jedinice – boda za obračun komunalne naknade, a time i pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga provest će se savjetovanje s zainteresiranom javnošću.

Savjetovanje s zainteresiranom javnošću započinje dana 27.12.2018. godine i traje zaključno do 21.01.2019. godine, koji je ujedno i krajnji rok za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na Nacrt prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi i Nacrt prijedloga Odluke o određivanju vrijednosti obračunske jedinice – boda za obračun komunalne naknade.

Adresa elektroničke pošte (e-maila) na koju se dostavljaju mišljenja, primjedbe i prijedlozi glasi:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Prijedlog Odluke o komunalnoj naknadi

Prijedlog Odluke o  određivanju vrijednosti obračunske jedinice boda za obračun komunalne naknade

Obrazac 

Izvješće o provedenom savjetovanju